Nippons soul – Compassion and Courage

Folket i Japan behöver omvärlden hjälp, respekt, omtanke och kärlek. När jag skulle illustrera det fruktansvärda som har hänt funderade jag på hur jag skulle göra. Överallt publiceras hjärtslitande och smärtfyllda bilder på en katastrof efter varandra som vida överträffar vår förmåga att förstå vidden av det hela, vi som är långt borta från förödelsen.
Därför illustrerar jag en ljus bild som motvikt, mitt sätt att be för folket i Japan. Mitt sätt som konstnär att skicka positiva tankar och kärlek till människor som kämpar med det ofattbara som följde med i katastrofens spår.

Kan vi hjälpa? Ja, vi kan hjälpa med att tänka med kärlek och omtanke, inte med medlidande och förfäran, och om vi kan, skänka pengar till etablerade organisationer, där vi vet att de pengar som skänks går till för att hjälpa. Tyvärr måste vi vara medvetna att de finns alltid de som vill utnyttja situationen för egen vinning så vill och kan ni skänka pengar, vänd er till Röda korset, Läkare utan gränser och andra organisationer som ni vet är pålitliga.
Må högre krafter ge folket i Japan styrka, mod, och kraft att handskas med det ofattbara. Tindra döpte illustrationen till det passande namnet: Nippons soul – Compassion and Courage

Margareth Osju, konstnär
Tindra-Annette Broström, konstnärligt samarbetspartner.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: